Workshops

Zie hieronder onze workshops!

IK DENK
GRAAG MEE!

Mail Barry Marré
barrymarre@kade40.nl

Presenteer je zelf

  • Actieve theaterworkshop
  • Op een actieve manier leren presenteren voor een groep
  • Presenteren, luisteren, lichaamshouding en reflecteren.

Alle klassen. 120 min, 15 leerl.

Codekunst

  • Programmeren gaat over analyseren, informatie structureren en logisch redeneren, je gaat je eigen code schrijven
  • Het ontwikkelen van ruimtelijk inzicht en probleemoplossend vermogen
  • Wij maken programmeren toegankelijk voor het onderwijs op een beeldende manier. Een brug tussen creativiteit en computational thinking.

Klas 1/2, 90 min, 1 klas.

Verderkijkdoos

Maak kennis met de nieuwe kunstwerkvorm: de Verderkijkdoos. Een vernieuwende kijkdoos met ‘21st-century skills’! Waar kunst en technologie elkaar ontmoeten. Waar de hedendaagse digitale middelen samenwerken met het oude vertrouwde materiaal- gevoel van papier, klei, acrylverf, kleurpotloden, knippen, plakken, collages maken. En dan uiteindelijk alles laten samenkomen in: één mixed media kunstwerk.

Werken met de Verderkijkdoos zorgt voor een nieuwe beleving van media én van de les. De leerlingen gaan met de Verderkijk- doos op creatieve ontdekkingstocht voor alle niveaus. Het is een plek waar ze heerlijk kunnen experimenteren, waar ze hun fantasie op los kunnen laten, er geen grenzen zijn, alles mag en alles kan. De Verderkijkdoos is een prachtige manier van kunst maken.

De Verderkijkdoos is te koppelen aan een thema dat op dat mo- ment speelt op school. Door middel van de Verderkijkdoos kan namelijk elk denkbaar thema omgezet worden in een stilstaand of/en bewegend beeldverhaal, die van begin tot eind is gemaakt door de kinderen zelf! Denk aan bijvoorbeeld het tot leven brengen van de tijd van Rembrandt van Rijn in een stop motion of de jaargetijden met fotografie en verschillende achtergronden.

Mail voor meer informatie.

Start typing and press Enter to search