Workshops

Zie hieronder onze workshops!

IK DENK
GRAAG MEE!

Mail Barry Marré
barrymarre@kade40.nl

Presenteer je zelf

  • Actieve theaterworkshop
  • Op een actieve manier leren presenteren voor een groep
  • Presenteren, luisteren, lichaamshouding en reflecteren.

Alle klassen. 120 min, 15 leerl.

Codekunst

2-delige lessenreeks mediawijsheid; midden- en bovenbouw.

Hele dagen brengen ze door op dat schermpje…”

Een veel gehoorde verzuchting bij ouders en leerkrachten.

Schermpjes zijn niet meer weg te denken in een wereldwijde samenleving. Hoe jammer we dat soms misschien ook vinden. Belangrijk is dat we moeten leren hier verstandig mee om te gaan.

Mediawijs zijn betekent dat je je actief, bewust en kritisch kunt bewegen in onze samenleving vol media. Het betekent ook dat je kunt nadenken over je eigen mediagebruik en daar bewuste keuzes in kunt maken.

Door aandacht te geven aan mediawijsheid in de lessen en de schoolomgeving worden leerlingen zich bewust van hun mediagebruik en online gedrag. En dat is gunstig voor het welzijn van individuele leerlingen en voor een positief schoolklimaat. Wat vanzelfsprekend leidt naar een algemeen gezond sociaal maatschappelijk leefklimaat.

In de tweedelige reeks mediawijsheid leren kinderen in de midden- en bovenbouw van het primair onderwijs hoe wijs om te gaan met wat er in aanbod is op het gebied sociale media. In de eerste workshop worden er met elkaar regels opgesteld. Regels zoals waar iedereen zich het prettigst bij voelt in hoe sociale media gebruikt mag worden, bijvoorbeeld in de klassenapp.

De leerlingen geven de gemaakte afspraken vorm op posterformaat, welke in de klas opgehangen kan worden.
In de tweede les leert de leerling de vormen fake news herkennen. Met als digitale kers op de virtuele taart het zelf maken van een fake news bericht!

De reeks is bedoeld als startbasis in bewustwording van de effecten van sociale media.

Docent: Stefanie Kampman
Lesduur: +- 2x 75 min
Prijs totaal: 350,-

Start typing and press Enter to search