Workshops

Zie hieronder onze workshops!

IK DENK
GRAAG MEE!

Mail Barry Marré
barrymarre@kade40.nl

Presenteer je zelf

 • Actieve theaterworkshop
 • Op een actieve manier leren presenteren voor een groep
 • Presenteren, luisteren, lichaamshouding en reflecteren.

Alle klassen. 120 min, 15 leerl.

Codekunst

 • Programmeren gaat over analyseren, informatie structureren en logisch redeneren, je gaat je eigen code schrijven
 • Het ontwikkelen van ruimtelijk inzicht en probleemoplossend vermogen
 • Wij maken programmeren toegankelijk voor het onderwijs op een beeldende manier. Een brug tussen creativiteit en computational thinking.

Klas 1/2, 90 min, 1 klas.

Mediawijsheid

 • We gaan kijken naar je eigen onlinegedrag
 • Wat zijn de voor- en nadelen van de digitale wereld

Klas 1, 90 min, 1 klas

Fake News

 • Wat is precies Fake news?
 • Hoe kan je het herkennen?
 • We gaan het zelf maken en plaatsen om echt van nep te leren onderscheiden.

Alle klassen VO, 120 min, 1 klas

Escaperoom

 • Twee groepen ‘hacken’ elkaars gegevens
 • Privacy wordt bespreekbaar gemaakt
 • Hoeveel privacy geef jij op voor het gebruik van een app?

Alle klassen VO, 90 min, 1 klas

Theatervoorstelling + Workshop

@ismomamo gaat over Ismaîl Mamo (23), een jongen die drie jaar geleden weg moest vluchten uit Syrië. Maar wie Ismaîl ontmoet ziet dat er iets bijzonders met hem is… Hij bekijkt de wereld net even anders. Gaat net even anders om met tegenslagen en problemen en (misschien nog wel het belangrijkste) hij krijgt iedereen aan het lachen! Komt het door zijn afkomst? Door wat hij heeft meegemaakt? Of gewoon door wie hij is? Oordeel zelf! Laat je meevoeren door het leven van een jongen die vanuit niets, iets moet zien te maken. Die totaal opnieuw moet beginnen!

De voorstelling @ismomamo gaat precies daar over. We staan allemaal weleens voor grote veranderingen in ons leven. Hoge bergen van verwachtingen die onbeklimbaar lijken. Hoe ga je daar mee om? Hoe zet je in hemelsnaam de eerste stap? Hoe maak je nu de juiste keuze? Ismaîl laat via een keur aan grappige, innemende en aangrijpende anekdotes zien hoe hij deze issues te lijf gaat.

Workshop
De workshop aansluitend aan de voorstelling is een theaterworkshop gericht op bewustwording van leerlingen over hoe je met veranderingen, problemen en grote keuzes in het leven kunt omgaan. De leerlingen krijgen middels een aantal speloefeningen te maken met een aantal situaties uit het leven van Ismaîl en vervolgens gaan ze aan de slag met grote veranderingen die in hun eigen leven zouden kunnen gebeuren.

Verderkijkdoos

Maak kennis met de nieuwe kunstwerkvorm: de Verderkijkdoos. Een vernieuwende kijkdoos met ‘21st-century skills’! Waar kunst en technologie elkaar ontmoeten. Waar de hedendaagse digitale middelen samenwerken met het oude vertrouwde materiaal- gevoel van papier, klei, acrylverf, kleurpotloden, knippen, plakken, collages maken. En dan uiteindelijk alles laten samenkomen in: één mixed media kunstwerk.

Werken met de Verderkijkdoos zorgt voor een nieuwe beleving van media én van de les. De leerlingen gaan met de Verderkijk- doos op creatieve ontdekkingstocht voor alle niveaus. Het is een plek waar ze heerlijk kunnen experimenteren, waar ze hun fantasie op los kunnen laten, er geen grenzen zijn, alles mag en alles kan. De Verderkijkdoos is een prachtige manier van kunst maken.

De Verderkijkdoos is te koppelen aan een thema dat op dat mo- ment speelt op school. Door middel van de Verderkijkdoos kan namelijk elk denkbaar thema omgezet worden in een stilstaand of/en bewegend beeldverhaal, die van begin tot eind is gemaakt door de kinderen zelf! Denk aan bijvoorbeeld het tot leven brengen van de tijd van Rembrandt van Rijn in een stop motion of de jaargetijden met fotografie en verschillende achtergronden.

Mail voor meer informatie.

Start typing and press Enter to search