Project “Ouderen maken kunst in Vlaardingen” groot succes  –Deelnemers werken aan expositie in KADE40

In Vlaardingen en omstreken wonen veel zelfstandig wonende ouderen waarvan velen niet vaak meer buiten hun wijk komen. Bijvoorbeeld doordat hun fysieke toestand dit niet meer toelaat, naasten zijn weggevallen of zij zich onzeker voelen.Stichting Culturall en KADE40 zetten zich in om deze ouderen samen te brengen door middel van kunstbeoefening. KADE40 is er voor iedereen, ook voor de mensen die hun pand niet kunnen bereiken. Daarom ontwikkelt en ondersteunt KADE40 activiteiten in de wijken om zoveel mogelijk mensen van kunst en cultuur te laten genieten.

Onder begeleiding van een kunstenaar werken de ouderen aan het (her)ontdekken van hun talenten én is het uiteraard onderling ook onwijs gezellig tijdens de activiteiten! De uiteindelijke werken zullen tentoon worden gesteld in KADE40!

Bij Ontmoetingscentrum De Bijenkorf in de Holy komt elke donderdag een groep ouderen uit Vlaardingen samen om gezamenlijk creatief aan de slag te gaan. Iedere week is er een nieuwe opdracht en werken de ouderen met veel plezier aan verschillende creatieve projecten. De activiteiten zijn vooral gericht op het samenbrengen en bereiken van (kwetsbare) oudere wijkbewoners in Vlaardingen. Een plek om samen te komen en met elkaar actief mee te doen aan kunstbeoefening op ieders eigen niveau en tempo.

Vrijwilligers assisteren de kunstenaars zodat iedereen voldoende aandacht krijgt, van elkaar leert, het naar zijn zin heeft en mooie resultaten ontstaan waar men trots op kan zijn. In KADE40 is vanaf zaterdag 25 juni de overzichtstentoonstelling van alle werken te bewonderen in de centrale hal.

 

 

Meer weten over het project Ouderen maken kunst in Vlaardingen? Neem contact op met Barry Marré (barrymarre@kade40.nl)

Start typing and press Enter to search