Vlaardingse Schatten

Vlaardingen bevat heel veel schatten: om te bezoeken, te ontdekken en te onderzoeken. Schatten in de omgeving, maar ook verborgen schatten en talenten in de leerlingen. Vlaardingse Schatten brengt de wereld van kunst en cultuur samen tot een mooie schattenverzameling. 

De kinderen beleven en genieten van kunst en cultuur dit jaar op twee manieren: Kunstschatten & Cultuurschatten.

Meer informatie

Kunstschatten

De school kiest per groep een kunstvorm uit voor een lessenserie op school. Er komt een vakdocent van KADE40 naar de school toe en deze geeft enkele weken les aan een klas. De school kan kiezen uit: dans, drama, muziek, beeldende vorming, muziek, fotografie en mediakunst. Bij deze lessen zijn de kinderen zelf actief bezig.

Cultuurschatten

De school kiest per groep een culturele instelling die zij gaan bezoeken in Vlaardingen. Hierbij beleeft het kunst door naar iets te kijken of op een andere manier te beleven. Hierbij werken we samen met: de Stadsgehoorzaal, Museum Vlaardingen, museumschip de Balder, Filmhuis het Zeepaard, Streekmuseum Jan Anderson en de Kroepoekfabriek.

Scholen schrijven zich in via onderstaande link:
Inschrijven

Kick-off CultuurAanBod

Op dinsdag 9 april was de kick-off van de nieuwe website CultuurAanbod. Op deze website is het cultuuraanbod te vinden

Vacature: KADE40 zoekt twee leden voor de Raad van Toezicht

Bij Cultuurhuis KADE40 zijn per 1 juli 2024 en 1 januari 2025 vacatures voor Leden van de Raad van Toezicht

Opening Geuzenmaand expositie

Opening Geuzenmaand expositie Op 08-03 opende de Geuzenmaand expositie met het thema ”vrijheid onder druk”. Om dit thema te eren

De Kade40 nieuwsbrief

Ontvang regelmatig het laatste KADE40 nieuws in jouw mailbox.