Vlaardingse Schatten

Vlaardingen bevat heel veel schatten: om te bezoeken, te ontdekken en te onderzoeken. Schatten in de omgeving, maar ook verborgen schatten en talenten in de leerlingen. Vlaardingse Schatten brengt de wereld van kunst en cultuur samen tot een mooie schattenverzameling. 

De kinderen beleven en genieten van kunst en cultuur dit jaar op twee manieren: Kunstschatten & Cultuurschatten.

Meer informatie

Kunstschatten

De school kiest per groep een kunstvorm uit voor een lessenserie op school. Er komt een vakdocent van KADE40 naar de school toe en deze geeft enkele weken les aan een klas. De school kan kiezen uit: dans, drama, muziek, beeldende vorming, muziek, fotografie en mediakunst. Bij deze lessen zijn de kinderen zelf actief bezig.

Cultuurschatten

De school kiest per groep een culturele instelling die zij gaan bezoeken in Vlaardingen. Hierbij beleeft het kunst door naar iets te kijken of op een andere manier te beleven. Hierbij werken we samen met: de Stadsgehoorzaal, Museum Vlaardingen, museumschip de Balder, Filmhuis het Zeepaard, Streekmuseum Jan Anderson en de Kroepoekfabriek.

Scholen schrijven zich in via onderstaande link:
Inschrijven

Zomervakantie activiteiten in de stad

De allerleukste tips voor een leuke zomervakantie in Vlaardingen met kinderen.

Stage Safari en Podiumbeesten op het Stadsstrand

Tijdens de zomervakantie is KADE40 gesloten, maar stilzitten is geen optie. Hierom organiseert KADE40 elke woensdagmiddag Stage Safari en Podiumbeesten

27 aug. Inschrijfavond seizoen ’24/’25

De aftrap van het nieuwe cursusseizoen 2024-2025. Heb jij je nog niet ingeschreven voor jouw nieuwe cursus? Wil je meer

De Kade40 nieuwsbrief

Ontvang regelmatig het laatste KADE40 nieuws in jouw mailbox.