Vlaardingse Schatten

Vlaardingen bevat heel veel schatten: om te bezoeken, te ontdekken en te onderzoeken. Schatten in de omgeving, maar ook verborgen schatten en talenten in de leerlingen. Vlaardingse Schatten brengt de wereld van kunst en cultuur samen tot een mooie schattenverzameling. 

De kinderen beleven en genieten van kunst en cultuur dit jaar op twee manieren: Kunstschatten & Cultuurschatten.

Meer informatie

Kunstschatten

De school kiest per groep een kunstvorm uit voor een lessenserie op school. Er komt een vakdocent van KADE40 naar de school toe en deze geeft enkele weken les aan een klas. De school kan kiezen uit: dans, drama, muziek, beeldende vorming, muziek, fotografie en mediakunst. Bij deze lessen zijn de kinderen zelf actief bezig.

Cultuurschatten

De school kiest per groep een culturele instelling die zij gaan bezoeken in Vlaardingen. Hierbij beleeft het kunst door naar iets te kijken of op een andere manier te beleven. Hierbij werken we samen met: de Stadsgehoorzaal, Museum Vlaardingen, museumschip de Balder, Filmhuis het Zeepaard, Streekmuseum Jan Anderson en de Kroepoekfabriek.

Scholen schrijven zich in via onze website

Nieuw dansproject voor (ex) kankerpatiënten van start bij KADE40

‘Dance with your reflection’: een speciale danstraining voor (ex) kankerpatiënten start 8 mei. ‘Geïnspireerd op een onderzoek in vijf Europese


Opbrengst verkoopexpositie gedoneerd aan Parkinsonfonds

Paul Doest, onze vrijwilliger in de keramiekwerkplaats maakt ook zelf prachtige beelden. In januari organiseerden wij een verkoopexpositie van zijn


Splinter Chabot gast bij SCHRIJFDORST, koop hier je kaartje

Op zondagmiddag 16 april is het tijd voor alweer de derde editie van het Schrijfdorst Festival! Een co-productie van De


De Kade40 nieuwsbrief

Ontvang regelmatig het laatste KADE40 nieuws in jouw mailbox.