CMK

De deelregeling Cultuureducatie met Kwaliteit is een vierjarige subsidie van het Fonds voor Cultuurparticipatie. Met deze regeling wil het Fonds het cultuuronderwijs in het primair onderwijs en voortgezet onderwijs verbeteren. Scholen worden geprikkeld doorlopende leerlijnen te ontwikkelen, leerkrachten bij te scholen en contact te leggen met culturele instellingen in de regio. Culturele instellingen hebben de opdracht vraaggericht aanbod te ontwikkelen. 

Meer informatie

CMK3 

In CMK1 en CMK2 heeft KADE40 en de gemeente Vlaardingen samengewerkt met MooiWerk en de Gemeente Schiedam. In juli 2021 is de periode van CMK3 gestart en gaan beide gemeente dit los van elkaar uitvoeren. De plannen van beide gemeenten staan nu zo stevig dat ze dit zelf kunnen gaan doen. De gemeente legt de coördinatie en uitvoering van het CMK3 plan bij KADE40 met als projectcoördinator Anouk Tjokrojoso – van der Vlies, werkzaam als onderwijs coördinator consulent in dienst bij KADE40. 

Samen met  Barry Marré (Algemeen manager), Sylvia Hagers (Directeur KADE40),  Brigitte Bot (senior accounthouder Kunst & Cultuur, gemeente Vlaardingen) en Andrea Knols (projectcoördinator vanuit het Kunstgebouw) vormen zij een team die zich inzetten voor CMK. 

 

Lees hier het interview dat Sylvia Hagers (directeur KADE40) en Anouk Tjokrojoso – van der Vlies hadden met LKCA (Kennisinstituut Cultuureducatie) over de groei van aandacht voor het cultuuronderwijs. 

 

Kick-off CultuurAanBod

Op dinsdag 9 april was de kick-off van de nieuwe website CultuurAanbod. Op deze website is het cultuuraanbod te vinden

Vacature: KADE40 zoekt twee leden voor de Raad van Toezicht

Bij Cultuurhuis KADE40 zijn per 1 juli 2024 en 1 januari 2025 vacatures voor Leden van de Raad van Toezicht

Opening Geuzenmaand expositie

Opening Geuzenmaand expositie Op 08-03 opende de Geuzenmaand expositie met het thema ”vrijheid onder druk”. Om dit thema te eren

De Kade40 nieuwsbrief

Ontvang regelmatig het laatste KADE40 nieuws in jouw mailbox.