CMK

De deelregeling Cultuureducatie met Kwaliteit is een vierjarige subsidie van het Fonds voor Cultuurparticipatie. Met deze regeling wil het Fonds het cultuuronderwijs in het primair onderwijs en voortgezet onderwijs verbeteren. Scholen worden geprikkeld doorlopende leerlijnen te ontwikkelen, leerkrachten bij te scholen en contact te leggen met culturele instellingen in de regio. Culturele instellingen hebben de opdracht vraaggericht aanbod te ontwikkelen. 

Meer informatie

CMK3 

In CMK1 en CMK2 heeft KADE40 en de gemeente Vlaardingen samengewerkt met MooiWerk en de Gemeente Schiedam. In juli 2021 is de periode van CMK3 gestart en gaan beide gemeente dit los van elkaar uitvoeren. De plannen van beide gemeenten staan nu zo stevig dat ze dit zelf kunnen gaan doen. De gemeente legt de coördinatie en uitvoering van het CMK3 plan bij KADE40 met als projectcoördinator Anouk Tjokrojoso – van der Vlies, werkzaam als onderwijs coördinator consulent in dienst bij KADE40. 

Samen met  Barry Marré (Algemeen manager), Sylvia Hagers (Directeur KADE40),  Brigitte Bot (senior accounthouder Kunst & Cultuur, gemeente Vlaardingen) en Andrea Knols (projectcoördinator vanuit het Kunstgebouw) vormen zij een team die zich inzetten voor CMK. 

 

Lees hier het interview dat Sylvia Hagers (directeur KADE40) en Anouk Tjokrojoso – van der Vlies hadden met LKCA (Kennisinstituut Cultuureducatie) over de groei van aandacht voor het cultuuronderwijs. 

 

Nieuw dansproject voor (ex) kankerpatiënten van start bij KADE40

‘Dance with your reflection’: een speciale danstraining voor (ex) kankerpatiënten start 8 mei. ‘Geïnspireerd op een onderzoek in vijf Europese


Opbrengst verkoopexpositie gedoneerd aan Parkinsonfonds

Paul Doest, onze vrijwilliger in de keramiekwerkplaats maakt ook zelf prachtige beelden. In januari organiseerden wij een verkoopexpositie van zijn


Splinter Chabot gast bij SCHRIJFDORST, koop hier je kaartje

Op zondagmiddag 16 april is het tijd voor alweer de derde editie van het Schrijfdorst Festival! Een co-productie van De


De Kade40 nieuwsbrief

Ontvang regelmatig het laatste KADE40 nieuws in jouw mailbox.