Online Expo: Jongeren Atelier

KADE40 x Stedelijk Museum Schiedam

Om jongeren met een interesse in kunst de mogelijkheid te geven hun

 talent, skills en een eigen netwerk verder te ontwikkelen startte KADE40 i.s.m. Stedelijk Museum Schiedam het Jongeren Atelier. Het werk dat gemaakt is tijdens dit project wordt tentoongesteld in een zelf opgebouwde expositie. In verband met de huidige corona situatie is het werk te zien in een online expositie.
Negen jongeren van verschillende scholen in de leeftijd van 14-17 uit Vlaardingen en Schiedam deden hieraan mee. Na een eerste kennismaking met elkaar en met wat kunst is in het museum gingen ze aan de slag  bij KADE40 in Vlaardingen.

Mélanie van Tienen en Robbert Roskam, twee jonge en lokale kunstenaars, begeleiden de jongeren op vijf vrijdagmiddagen bij KADE40. Er werd vanuit een zelfgekozen thema gewerkt, soms ontstaan vanuit thema’s gezien in het Stedelijk Museum Schiedam. Er was volledige vrijheid in materiaal en techniek, wat voor een verscheidenheid aan werk heeft gezorgd.

Tijdens de atelierlessen heeft het eigen onderzoek tot een kunstwerk heeft geleid of het onderzoek het kunstwerk zelf geworden. Het is in zo’n korte tijd een intensief proces geweest waarbij de jongeren keuzes moesten maken en zichzelf hebben uitgedaagd om verder te kijken en denken.

Na vijf weken heel hard werken zou aanvankelijk het werk worden gepresenteerd tijdens een expositie in het Stedelijk Museum Schiedam. Door de maatregelen omtrent het coronavirus is er besloten om bezoekers het werk online te presenteren. Vanuit jouw woonkamer is het mogelijk het werk te bewonderen en rond te lopen in een virtuele expositie. De online expositie kan je HIER bekijken!

Start typing and press Enter to search