Onderwijs Café

ONDERWIJS CULTUUR CAFÉ

Op donderdag 27 september organiseert KADE40 weer een Onderwijs Cultuur Café. Tijdens het café laten we de inspiratie rijkelijk vloeien. Kom langs en laat je inspireren door verhalen van vakgenoten.

De hedendaagse educatieve praktijk vraag om docenten die niet alleen les kunnen geven, maar ook vanuit persoonlijke visie onderwijs (mede) kunnen ontwikkelen en vormgeven. Dat geldt zeker voor het onderwijs in de kunsten, een dynamisch vakgebied met steeds nieuwe artistieke uitingen, wispelturige makers en veranderlijke opvattingen. De gasten van dit cultuurcafé, alle drie in juli 2018 afgestudeerd aan de Willem de Kooning Academie, afdeling Docent Beeldende Kunst en Vormgeving,  namen deel aan een door het Landelijk Kennisinstituut Cultuureducatie Amateurkunst (LKCA) uitgeschreven wedstrijd, ‘De Kunst van het Ontwerp’.

Robbert Roskam werd uitgeroepen tot winnaar van deze wedstrijd met zijn methode KID21. Hoe kun je 21e eeuwse vaardigheden integreren in de kunstles in het basisonderwijs? Een handleiding, getest door het PO, met tools voor de leerkracht om zelf kunstonderwijs te geven en waarbij de leerling actief aan de slag gaat met 21e eeuwse vaardigheden.

Vera Koot en Maxime Osseman hoorden bij de laatste tien genomineerden met hun project Nice to meet you. Hoe maak je door middel van kunsteducatie mediawijsheid bespreekbaar? Project over de waarde van fysieke ontmoetingen t.o.v. online ontmoetingen en de vorming van identiteit. Een creatieve aanpak voor het vak CKV.

Programma:
16.15 – 16.30 uur            inloop
16.30 – 17.30 uur            presentaties van Robbert Roskam, Maxime Osseman en Vera Koot
17.30 – 18.00 uur            afsluitende borrel

Laat je inspireren en meld je aan bij barrymarre@kade40.nl

Start typing and press Enter to search