Muur van de Liefde


Op Valentijnsdag onthulden we dit betekenisvolle kunst gewekt gemaakt door leerlingen van de Talentklas, KADE40 en fotograaf Rob Overmeer, Onze wethouder van de liefde Lianne van Kalken, opende dit mooie werk in bijzijn van de kinderen, Gemeente Vlaardingen en Vlaardingen Regenboogstad.

De leerlingen gingen aan de slag met het thema identiteit: wat is dat eigenlijk? Om gelukkig te zijn, is het fijn jezelf goed te kennen en te waarderen. We zijn allemaal anders. Dat maakt dat de ‘Muur van liefde’, waarop alle zelfportretten die de kinderen gemaakt hebben, een kleurrijke slinger vormen, ook zo leuk! Maar anders zijn dan anderen, maakt je ook kwetsbaar: Als je niet van dezelfde muziek houdt, als je minder snel kunt leren of juist veel sneller kunt leren dan anderen, als je je anders voelt, er anders uit ziet, andere kleding leuk vindt of een andere mening hebt… hoor je er dan nog bij? De Muur van liefde is een ode aan alle verschillen, aan jezelf zijn en respect hebben voor elkaar.
Tot slot ondertekende Lianne van Kalken het Vlaardingen Regenboog Akkoord, waarin we elkaar beloven de komende 4 jaar weer hard te werken aan acceptatie van elke inwoner uit Vlaardingen. Wie je ook bent!
Het was een liefdevol feestje ❤️