Internationale vrouwendag


Internationale Vrouwendag

 

Voorstelling Emily

Ter ere van Internationale vrouwendag nodigde KADE40 dansgezelschap Misiconi uit om het verhaal van ”Emily” te vertellen.
In 1800 schreef Coventry Patmore het gedicht ‘The Angel in the House’. Zijn vrouw Emily, stond symbool voor de ideale echtgenote en vrouw. Engelachtig, charmant, gracieus, sympathiek, zelfopofferend, onderdanig en zuiver.
Een belangrijk tegengeluid geschreven door Virginia Woolf, ‘Killing the Angel in the House’, is de drijvende kracht achter deze voorstelling. Een ode aan Emily, een ode aan de vrouw. Wie zij had kunnen zijn als zij anno nu geleefd had. De dansers staan stil bij onderdrukking, maar laten vooral hun kwetsbaarheid, kracht en verbondenheid zien. Het resultaat was een intieme, warme voorstelling waarbij we met het gehele publiek stil stonden van het belang van internationale vrouwendag

 

Lessenserie Powervrouwen

In deze lessenserie, gemaakt door kunstenares Martijntje Cornelia, bespreken we een vrouw uit de Vlaardingse geschiedenis, een vrouw uit de eigen omgeving en de ‘rol van de vrouw’ in het algemeen. We laten vrouwen aan het woord, en bespreken met de leerlingen of het tegenwoordig beter gesteld is met de gelijkheid, of zij denken dat het anders moet of kan.De lessenserie bestaat uit drie gastlessen op school:

  • Les 1: Bezoek van Agneta van Reeuwijk
  • Les 2: Spoken word workshop ‘’Een ode aan de powervrouw’’
  • Les 3: Beeldende verwerking met een kunstenaar in de klas

De derde les vond op 08-03 bij ons in KADE40 plaats. Martijntje begeleidde deze workshop, resulterend in inspirerende mixed media collages. Deze zijn de hele maand nog te zien bij KADE40.