Cultuurhuis KADE40 viert feest


Cultuurhuis KADE40 is deze maand jarig en viert haar 10 jarige bestaan samen met de hele stad. Ter gelegenheid van dit jubileum heeft KADE40 een speciaal kookboek gemaakt, is er een expositie te bewonderen in het pand gemaakt door cursisten én luister je binnenkort mee naar de gloednieuwe KADE40 – 10 jaar podcast. 

“Vlaardingen is een stad van vele culturen. Daar willen we recht aan doen. Tegelijkertijd willen we een bijdrage leveren aan de canon van de stad. Deze ambitie straalt niet alleen onze kernwaarden uit – samenwerking en diversiteit -, maar geeft ook een beeld van ons fundament. Want de schouders waarop wij staan zijn die van alle Vlaardingers voor wie wij onze passie voor kunst delen.” Aldus  Barry Marré, Directeur van KADE40 sinds september 2023.

Voormalig Directeur Sylvia Hagers vertelt “KADE40 kun je zien als een cultureel smaakpaleis. De eerste keer ben je verrast; je komt nog een keer, en dan steeds vaker. Je kookt als het ware een paar keer hetzelfde recept, met wéér een nieuwe twist. Zo kwamen wij op het idee voor dit kleurrijke kookboek. Want ons aanbod is als een tafel vol tapas, een geurige rijsttafel of een stevige kom erwtensoep. Voor elke eter is er een gerecht, voor elke creatieveling aanbod. De mix die we nastreven komt zowel in ons kookboek als in de stad terug: Vlaardingen is meerdere bezoeken waard, en dit boek kun je steeds opnieuw gebruiken. Want wat is er mooier dan een maaltijd bereiden voor familie en vrienden? Voor de toekomst blijft KADE40 nieuwe gerechten uitdenken. Blijf van en met ons mee proeven!”

Een groep enthousiaste cursisten die wekelijks met veel plezier naar hun cursus gaan aan het pand aan de Westhavenkade exposeren mee. Ook is er binnenkort een speciale podcast gemaakt die voor alle Vlaardingers te beluisteren is. Hierover meer informatie via de sociale media kanalen van KADE40.