Verkoopexpositie Paul Doest voor Stichting ParkinsonFonds


Paul Doest is één van de vrijwilligers die voor KADE40 van onschatbare waarde zijn. Wekelijks is hij te vinden in de keramiekwerkplaats voor het stoken van de keramiekoven en het bakken van het gereedstaande boetseerwerk. Heel wat werkstukken van cursisten, werkplaatsdeelnemers en leerlingen uit het onderwijs zijn zo al door zijn kundige handen gegaan.

In de tachtiger jaren begonnen als cursist van de Vrije Academie is Paul nu actief bij KADE40. In de werkplaats is hij nog altijd bezig met het maken van nieuwe beelden. Zijn voorliefde gaat uit naar model- en portret boetseren.

Bij een bezoek aan zijn atelier aan huis wordt duidelijk dat Paul in de loop van de jaren een indrukwekkend oeuvre aan eigen werk heeft opgebouwd.

Paul en zijn echtgenote gaan binnenkort verhuizen, omdat Paul lijdt aan de ziekte van Parkinson, en het werk kan helaas voor een groot deel niet mee naar hun nieuwe woning. Zijn vraag aan KADE40 of wij een deel van zijn beelden kunnen herbergen dragen wij natuurlijk een warm hart toe en het plan ontstaat om hiermee een expositie samen te stellen. Deze expositie geeft een mooi overzicht van het werk van Paul door de jaren heen, met veel keramiek, maar ook een aantal bronzen beelden.

Op Pauls’ verzoek worden de werken te koop aangeboden, waarbij de helft van de verkoopprijs gedoneerd zal worden aan de Stichting ParkinsonFonds.

De start van de verkoop begint na de feestelijke opening van de expositie op zaterdag 14 januari om 16.00 uur. De verkoopexpositie is tijdens de openingsuren van KADE40 te zien tot en met 4 februari 2023.