Boekpresentatie Hector zoekt zijn kleur groot succes!


Het kinderboek Hector zoekt zijn kleur, dat de liefde voor diversiteit viert, werd op 15 december gepresenteerd bij KADE40. Een prachtig verhaal geschreven door Laila de Miranda met illustraties van Christina Rosalia over de zoektocht naar identiteit en het vinden van vertrouwen. Het boek is tot stand gekomen samen met 6 geweldige regenbooggezinnen die inspiratie hebben geleverd voor het verhaal. Bij het boek hoort een bijpassend lespakket dat gratis wordt aangeboden aan Vlaardingse basisscholen. Het boek is uitgegeven door ROSE stories en gemaakt in opdracht van Vlaardingen Regenboogstad/ Gemeente Vlaardingen. ROSE stories is een collectief van verhalenvertellers, producenten en talentontwikkelaars.

 

Het kinderboek werd afgelopen donderdag voorgelezen door niemand minder dan Ma’MaQueen. Hen deed mee aan het eerste seizoen van Drag Race Holland. Samen met de Boze Bitches Boekenclub leest hen (kinder)boeken voor aan kinderen en volwassenen in Rotterdam en omstreken. Ma’MaQueen overhandigde het eerste exemplaar aan wethouder Koen Kegel. De energie in de zaal kwam ook mede door de selectiegroep van Ballet- en Dansstudio Schiedam en Vlaardingen die prachtige optredens verzorgden.

 

Met het boek komt de droom van Barry Marré uit: hij miste een kinderboek waarin alle kleuren van de regenboog binnen families vertegenwoordigd zijn. Daarom ging hij op zoek naar de verhalen van gezinnen in allerlei samenstellingen. Die verhalen zijn uitgewerkt tot een vrolijk kinderboek. Ieder kind moet zich kunnen herkennen in de wereld om hen heen zodat ze gelukkig en liefdevol kunnen opgroeien in een wereld vol kleur.

 

Hector zoekt zijn kleur is meer dan een boek. Het is een droom. Een boek dat de liefde viert, liefde voor jezelf, diversiteit en gezinnen in allerlei vormen en kleuren!