Recycle Art Expo – Meet the maker – Mélanie van Tienen

Tijdens de Recycle Art Expo is KADE40 een waar recycle walhalla. We zijn met alle makers het gesprek aangegaan, in deze blog vragen we Mélanie van Tienen
over haar werk!

Wie ben je en wat maak je?

Ik ben Mélanie van Tienen, ik maak kunstwerken van textiel en ik bewerk vintage kleding!

Wat maakt werken met gerecycled materiaal zo leuk?
Het is verassend! Vooral de zoektocht naar nieuwe materialen en spullen vind ik het leukst.

Werk je altijd met gerecycled materiaal?
Vaak wel en ook eigenlijk steeds meer. Ik borduur veel en heb afgelopen zomer in Delft op de antiekmarkt heel veel nieuws gevonden waar ik mee aan de slag ben gegaan.

Waaruit bestaat het door jou gemaakte werk?
Kleding, borduurdraad en antieke spullen.

Wat is jou werkwijze?
Ik kijk naar verstopte “foutjes” in textiel/kleding en borduur hier vervolgens overheen. Zo maak je van een gat in een broek wat vaak vervelend is, iets nieuws en zo word er weer nieuw leven in geblazen. Wanneer ik voor iemand anders iets maak bekijk ik goed hun Instagram om er achter te komen wat iemands stijl is en wat die gene leuk vind! Eigenlijk leg ik zo een soort beeldend interview met deze persoon af en word het iets heel persoonlijks voor diegene.

Hoe vind je het materiaal waar je mee werkt?
Ik kan online uren spenderen op zoektocht naar mooie items op verschillende sites, bijvoorbeeld op Etsy. Maar ga er ook op uit en bezoek veel vintage winkels door het hele land. Het leuke is dat je in elke stad echt merkt dat er een andere soort spullen te vinden zijn. Elke maand ga ik aan de slag met een item uit een andere stad. Vooral de spullen uit de jaren 70 en daarvoor zijn bij mij favoriet, alles erna is vaak nog zo “herkenbaar”.

Hoe zou je andere kunstenaars willen motiveren om vaker aan de slag te gaan met reststromen?
Het geeft nieuwe inspiratie en juist de combi van oud & nieuw maken het heel verrassend!

RECYCLE ART EXPO Opening | Vrijdag 1 november 17.00 uur | Opening door Suzanne Stevense Boeters | Expo te zien tot 27 november |

Start typing and press Enter to search