FOTO Vlaardingen

Gek op fotograferen? Dan zit je het komende seizoen bij KADE40 goed! Dit jaar zal  namelijk voor een groot deel in het teken staan van fotografie.  Er zullen diverse activiteiten, exposities en workshops worden georganiseerd. Het onderliggende thema van Foto Vlaardingen is “reflectie”. We zullen de komende periode meer delen, zowel hier op onze website als op onze sociale kanalen. Hieronder delen we alvast een aantal zaken die de komende tijd staan te gebeuren!

 

Thema: Reflectie
Wat zie je als je naar jezelf kijkt? Wat wil je zien? Hoe kijk je terug op de afgelopen periode of vooruit?
Via diverse activiteiten zetten we Vlaardingen aan het reflecteren en zoeken we de verbinding op doormiddel van beeld: FOTO Vlaardingen.

 

Fotoworkshop ‘Het Pleijsierige Plaatje’ ism Museum Vlaardingen – 26 juni 2021
In de workshop Het Pleijsierige Plaatje laat je je inspireren door het Vlaardingse schildertalent Arij Pleijsier (1819-1879). Na een rondleiding over de tentoonstelling in Museum Vlaardingen ga je aan de slag om in de stijl van Pleijsier een modern zee-, kust- of stormgezicht te maken. Een professionele fotograaf leert je een paar technieken waarmee je zelf aan de slag kunt om een echt maritiem drieluik te creëren. En het mooie is, deze gaat tentoongesteld worden in KADE40!

Voor meer informatie & inschrijven klik je hier!

KadeKijker
Vanaf eind juni vind je aan de KADE40 tegenover KADE40 de KadeKijker.
Hiermee kan je een eigen digitaal kunstwerk maken met het thema reflectie. Tag ons met #KadeKijker

Fotowedstrijd

KADE40 daagt je uit om te reflecteren in een fotowedstrijd met als thema “reflectie”.
Dit thema kun je benaderen van diverse kanten: letterlijk of figuurlijk, alles mag. We zijn benieuwd naar jouw verhaal, jouw beeld, jouw foto, hoe reflecteer jij?

Lees hier alle informatie, spelregels en voorwaarden!

 

Vlaardingse basisscholen fotoproject
De Vlaardingse basisscholen, groep 8, zijn ook aan de slag gegaan met het thema reflectie.
De kinderen gaan eerst kijken naar wat zelfportretten van bekende schilders zoals Van Gogh, Picasso en Dali. Hoe zagen die schilders zichzelf? Wat heeft dit met reflectie te maken? Er worden ook foto’s getoond van reflecties in voorwerpen en water.

Vervolgens een korte discussie wat reflectie allemaal kan inhouden; nadenken, bezinning, reflectie in water, zelfbeschouwing, weerspiegeling. Na de discussie kunnen de kinderen zelf invulling geven aan de foto opdracht Reflectie. De resultaten worden geëxposeerd tijdens FOTO Vlaardingen.

 

FOTO Vlaardingen: Het Festival – 14 november 2021
Op 14 november komen alle projecten samen tijdens FOTO VLAARDINGEN.
Er zijn exposities van de fotowedstrijd en scholenproject. Workshops voor iedereen en we openen het geheel feestelijk.

 

Jan ligthart
De Jan Ligthart school heeft een aangepast programma moeten maken door de pandemie en heeft in plaats van kamp met de groepen 8 een week vol inspirerende activiteiten gepland voor de kinderen. Waaronder een fotografieproject van KADE40 in samenwerking met fotografe Angelique van Woerkom.

De kinderen gaan gedurende een hele dag fotografieopdrachten uitvoeren en dit alles staat in het teken van het afscheid van hun school. Een van de opdrachten is bijvoorbeeld het maken van een groepsfoto met een thema of fotografeer jezelf blij en ondersteboven maar soms heb je een mindere dag en kun je kiezen uit tal van emoties hoe je jezelf wilt verbeelden. Natuurlijk ontbreken de BFF foto’s niet en de foto’s met je favoriete meester of juf.

De leerlingen krijgen het resultaat in een mooi gedrukt boekje mee naar huis.

 

FOTO Vlaardingen wordt mede mogelijk gemaakt door Gemeente Vlaardingen & De Groot Fonds.

           

Start typing and press Enter to search