Expositie schilderverenigingen VOEKS en ” Doe ’t lekker zelluf”

Meer informatie

Afgelopen vrijdag 11 november was het tijd voor de officiële opening van de expositie van schilder verenigingen VOEKS en ‘Doe ’t lekker zelluf’. Beide verenigingen bestaan al jaren en exposeren nu gezamenlijk.

 

VOEKS is opgericht als vereniging van oud-medewerkers van de Shell, maar de club is inmiddels al uitgebreid met meerdere nieuwe leden zonder Shell achtergrond.

Een groot deel van de leden van ‘Doe ’t lekker zelluf’ schildert al sinds de jaren tachtig (toen nog op de Vrije Academie) met elkaar op de dinsdagochtend. Altijd onder leiding van beeldend kunstenaar Rien van der Kraan. Toen deze echter te kennen gaf te stoppen met lesgeven besloten ze door te gaan. Inmiddels doen de leden ’t lekker zelluf’.

Beide tentoonstellingen hebben een echte eye-catcher. Zo heeft VOEKS, naast een reeks eigen werken, de Vlaardingse kunstenaar Cees Eykelenboom binnengehaald om hen te laten inspireren. Schildersvereniging ‘Doe ’t lekker zelluf’ heeft een eigen vertaling gemaakt van werken van Rembrandt, wat zorgt voor verrassende resultaten.

Wij van KADE40 zijn er trots op dat in de hal nu een mooie expositie hangt van “eigen bodem”. Op de dinsdag is het overigens niet alleen goed schilderen, maar het bruist ook van de gezelligheid, zowel op de zolder als in het lokaal naast de hal. Dat het goed toeven is bij de schilderclubs bewees de uitermate gezellige en drukbezochte openingsreceptie.

De expositie is nog te zien tot en met 28 november in de centrale hal bij KADE40.

Kom vooral even kijken, want sommige werken zijn zelfs te koop! En o ja……. Nieuwe leden altijd welkom.

Nieuw dansproject voor (ex) kankerpatiënten van start bij KADE40

‘Dance with your reflection’: een speciale danstraining voor (ex) kankerpatiënten start 8 mei. ‘Geïnspireerd op een onderzoek in vijf Europese


Opbrengst verkoopexpositie gedoneerd aan Parkinsonfonds

Paul Doest, onze vrijwilliger in de keramiekwerkplaats maakt ook zelf prachtige beelden. In januari organiseerden wij een verkoopexpositie van zijn


Splinter Chabot gast bij SCHRIJFDORST, koop hier je kaartje

Op zondagmiddag 16 april is het tijd voor alweer de derde editie van het Schrijfdorst Festival! Een co-productie van De


De Kade40 nieuwsbrief

Ontvang regelmatig het laatste KADE40 nieuws in jouw mailbox.