Meer informatie

Chinees Nieuwjaar

In samenwerking met kunstenares Zhanhong Liao en Museum Vlaardingen organiseert KADE40 een dag vol feestelijke activiteiten tijdens het Chinees Nieuwjaar op 10 februari. Gepaard met deze activiteiten gaat een mooie expositie gecureerd door Zhanhong, waarin ze Chinese, regionale kunstenaars de kans geeft hun werk te exposeren. Daarnaast stellen we het resultaat van de workshops van 10 februari ten toon, waaronder een draak gemaakt door de kinderen van Vlaardingen.

Wil je de expositie komen bekijken?
Dat kan! Op 10-02 zal de expositie openen, en deze zal te zien zijn tot en met 05-03. De volgende kunstenaars stellen hun werk ten toon:

Suiling Yan  (geboren in China) is beeldend kunstenaar en werkt op eigen atelier na haar studie van Vrije Kunst op de Hogeschool van de Kunsten Arnhem (nu Artez). Ze maakt schilderijen, inkttekeningen en etsen geinspireerd door de schoonheid van de natuur. ‘Gewone’, vaak kleine objecten (recent ook het landschap) zijn onderwerpen voor haar werk, zoals groenten van de markt of schelpjes van het strand. Voor haar is ieder onderwerp uniek en vertelt zijn eigen verhalen met vormen, kleuren en lijnen. Deze verhalen wil ze leren kennen door aandachtige waarneming. Haar werken zijn vaak aangeduid als fijnzinnig, meditatief, verstild.

Sofie Xie is geboren in een artiestfamilie in Wenzhou China. Haar opa en haar vader waren ook kunstenaars. Haar unieke en kleurrijke werken zijn zeer geliefd bij het publiek. Haar schilderijen zijn te zien in galeries in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag. Sinds 2012 heeft zij 7 keer solo-tentoonstellingen gehad. Sofie ontving in 2023 de Koninklijke Onderscheiding voor haar bijdrage als kunstenares, zij is tevens tot heden de enige Chinees-Nederlandse kunstenares die zo’n onderscheiding heeft mogen ontvangen.

Yongqi Li werkt en woont in Beijing. Hij werkt veel in de film industrie en schildert veel met Chinese symbolen. Hij was eerder in Nederland geweest en heeft aantal groepstentoonstelling in Nederland meegedaan.

Wu Park, werd in 1955 in Hong Kong geboren en kwam in 1975 naar Nederland. Hij studeerde Chinese schilderkunst bij He Wenlue, een beroemde meester van de Song Dynastie Academie in Hong Kong. Hij studeerde olieverf onder leiding van de bekende Nederlandse schilder Namie. Zijn werken zijn tentoongesteld in China, Hong Kong, Japan, Australië, Europa en de Verenigde Staten. In 1984 werd de Chinese Academie van Beeldende Kunsten geopend in Den Haag, Nederland. De Kunstacademie werft studenten en organiseert vaak kunsttentoonstellingen.

 

 

 

Muur van de Liefde

Op Valentijnsdag onthulden we dit betekenisvolle kunst gewekt gemaakt door leerlingen van de Talentklas, KADE40 en fotograaf Rob Overmeer, Onze

Indy Sprado en Jordy Dijkshoorn zijn de nieuwe Stadsdichters!

Indy Sprado en Jordy Dijkshoorn zijn de nieuwe Stadsdichters! Op 25-01 zijn in KADE40 de nieuwe stadsdichters bekendgemaakt. De Junior

Schoolorkesten van start

  Op woensdag 17-01 vond op Basisschool het Anker de aftrap van hun eigen schoolorkest plaats. Leerlingen uit groep 3

De Kade40 nieuwsbrief

Ontvang regelmatig het laatste KADE40 nieuws in jouw mailbox.