Expositie van de Vlaardingse kunstschilder Jan van Reeven

In samenwerking met KADE40 organiseert gastcurator Har Hensgens een postume solo expositie met schilderijen,zeefdrukken en gouache’s uit de collectie kunstwerken van de erven Van Reeven, Jetty Meijerink en Christian.

Har Hensgens is galeriehouder van de Contemporary Art Gallery Har Hensgens, aan de Smalle Havenstraat 13 in het centrum van Vlaardingen. De galerie voor hedendaagse kunst is opgericht in 2016 ten tijde van de Open Atelier dagen. Momenteel hebben al vele lokale kunstenaars uit Vlaardingen en omgeving, van Rotterdam tot Antwerpen aan toe, er geëxposeerd.

KADE40, het knooppunt voor Kunst en Cultuur aan de Westhavenkade is altijd op zoek naar ontmoeting en samenwerking met lokale en regionale partners, zoals deze nieuwe samenwerking met een lokale galeriehouder.

Jan van Reeven

De inspiratie haalde  Jan van Reeven, – die van 1962 tot 1965 de kunstacademie in Rotterdam bezocht – uit de COBRA beweging en de DADA beweging, het dadaïsme. Jan’s werken zijn figuratief en behoren dan ook tot de Nieuwe Figuratie. Een kunststijl in de jaren zestig en zeventig, die veel belangstelling had wegens haar vertellende schilderijen. Van Reeven analyseerde en verwerkte zijn omgeving door middel van een eigen ontwikkelde vormtaal in zijn kunstwerken. De mythen van het verleden en de mythen uit het heden en de toekomst, waren een gigantische nooit opdrogende bron voor zijn werk; zo vertelde Jan. Veel werk van Jan vond zijn weg, o.a. het Stedelijk museum Schiedam en de Gemeente Vlaardingen bezit werk van hem. Ook het CBK in Rotterdam, Rijkscollectie Den Haag en Amsterdam heeft werken van zijn hand.

De postume solo expositie “ a moment of Relive “ is van 5 september tot en met 3 oktober te bezichtigen bij KADE40, Westhavenkade 40 en in de Contemporary Art Gallery Har Hensgens, Smalle Havenstraat 13. Tevens zijn in de expositieperiode op afspraak bij de erven aan huis nog enkele werken te bezichtigen.

Start typing and press Enter to search