Stadsdichter Vlaardingen 2024

Of misschien Junior Stadsdichter Vlaardingen (14 – 18 jaar)?

Woon je in Vlaardingen en woelt er een dichter in je? Hou je van schrijven over alles wat er gebeurt in Vlaardingen – op een mooie, grappige, rauwe, maar ook positieve manier? Dan ben jij misschien de achtste Stadsdichter van Vlaardingen.

Meer informatie

Word jij Stadsdichter Vlaardingen 2024-2026?

Of misschien Junior Stadsdichter Vlaardingen (12-18 jaar)?

Woon je in Vlaardingen en woelt er een dichter in je? Hou je van schrijven over alles wat er gebeurt in Vlaardingen – op een mooie, grappige, rauwe, maar ook positieve manier? Dan ben jij misschien de achtste Stadsdichter van Vlaardingen.

 

Gemeente Vlaardingen zoekt namelijk een nieuwe Stadsdichter. Eigenlijk twee, want ook een Junior Stadsdichter (12-18 jaar). Deze nieuwe Stadsdichters Senior & Junior gaan 1 februari 2024 aan de schrijf voor de gemeente, stad Vlaardingen en haar bewoners. Wethouder van Cultuur Lianne van Kalken benoemt de stadsdichters op nationale Gedichtendag, donderdag 25 januari 2024, bij kunstcentrum KADE40 in Vlaardingen.

 

Erebaan

Stadsdichter is een erebaan voor twee jaar, van 1 februari  2024 tot 1 februari 2026. In die tijd schrijf je gedichten en/of spoken word op verzoek van stichtingen, bedrijven en de gemeente, bijvoorbeeld voor De Geuzenmaand, het Haring- en Bierfestival of een nieuwjaarsgedicht voor de gemeente. Hier horen ook optredens bij, zowel tijdens evenementen als op online podia/media.

 

Junior

Gemeente Vlaardingen zoekt ook een Junior Stadsdichter (12-18 jaar). Dus maakt jouw pen een backflip bij het idee twee jaar lang te dichten over alles wat je stadsgenoten en jou beweegt? En wil je bijvoorbeeld meer podiumervaring en volgers? Geef je op!

 

Workshop

Doe mee aan de gratis workshop Poëzie & Spoken Word op donderdag 26 oktober bij KADE40 van de geweldige Spoken Word / Poetry artiest Tyler Koudijzer!

Workshop Junior: 12.30 – 14.00

Workshop 18 plus: 14.30 – 16.00

Aanmelden voor de workshops via: stadsdichter@kade40.nl. Vermeld je naam, telefoon, leeftijd plus welke workshop.

 

Alvast aanmelden voor stadsdichter?

Ben jij dé Vlaardingse Stadsdichter 2024-2026, Junior of Senior?  Meld je dan aan en stuur het volgende mee:

  1. gedicht / spoken word over Vlaardingen
  2. gedicht / spoken word over een onderwerp naar keuze
  3. een korte motivatie

 

Mail uiterlijk vrijdag 1 december naar: stadsdichter@kade40.nl.

Juryleden wethouder Lianne van Kalken, oud-stadsdichter Look Boden, spoken word artiest Tyler Koudijzer en De Schrijfschool-eigenaar Manou van de Zande lezen je graag.

Uitslag AFVV VLD750 Fotowedstrijd!

Afgelopen oktober en november heeft KADE40 mogen genieten van een prachtige foto expositie, bestaande uit werken van de deelnemers van

Cultuurhuis KADE40 viert feest

Cultuurhuis KADE40 is deze maand jarig en viert haar 10 jarige bestaan samen met de hele stad. Ter gelegenheid van

PitchParade – 1 november!

Pitch Parade: Breng je idee en krijg euro’s mee! Woensdag 01 november 19:00 – 21:30 uur Ben jij tussen de

De Kade40 nieuwsbrief

Ontvang regelmatig het laatste KADE40 nieuws in jouw mailbox.