Meer informatie

Geuzenmaand 2024

Op 08-03 trapt KADE40 een maand af gevuld met activiteiten in het teken van de Geuzenmaand. Het thema dit jaar luidt ”vrijheid onder druk”, welke we eren door middel van een dansvoorstelling, vrijheids-expositie, en spoken word workshop. Aanmelden voor de dansvoorstelling van 08-03 kan nog! Kaartjes koop je via deze link.

 

 

Programma:

>08 maart     Internationale vrouwendag   –           Dansgezelschap Misiconi ‘’Emily’’

Op 08-03 nodigt KADE40 dansgezelschap Misiconi uit om ter ere van internationale vrouwendag de dansvoorstelling ‘’Emily’’ op te voeren.  In deze voorstelling, gemaakt door Manouk Schrauwen, vertellen 5 dansers van Misiconi het verhaal van Emily.

In 1800 schreef Coventry Patmore het gedicht ‘The Angel in the House’. Zijn vrouw Emily, stond symbool voor de ideale echtgenote en vrouw. Engelachtig, charmant, gracieus, sympathiek, zelfopofferend, onderdanig en zuiver. Een belangrijk tegengeluid geschreven door Virginia Woolf, ‘Killing the Angel in the House’, is de drijvende kracht achter deze voorstelling. Een ode aan Emily, een ode aan de vrouw. Wie zij had kunnen zijn als zij anno nu geleefd had. De dansers staan stil bij onderdrukking, maar laten vooral hun kwetsbaarheid, kracht en verbondenheid zien.
Deze voorstelling focust zich op de vrijheden van de vrouw, en hoe haar vrijheden anno 2024 nog steeds onder druk kan komen te staan.

 

>21 maart     Dag tegen de discriminatie    –           Workshops St. Jozef-Mavo

Op 21-03 zullen workshops plaatsvinden op het gebied van spoken word/songwriting aan de St. Jozef Mavo. Het thema is ‘’Vrijheid onder druk’’, met hierbij een extra focus op opstaan voor de ander; volledig in het tegen van de dag tegen discriminatie. De workshops worden gegeven door Teshawn, een jonge hiphopartist uit het Vlaardingse collectief Space Station.

 

 

>Doorlopend: Vrijheids-expositie

Vanaf maart nodigt KADE40 alle bezoekers van het pand uit op te schrijven wat vrijheid voor hen betekent. Deze quotes vormen samen een expositie die de hele wanden van de centrale hal van KADE40 behelst. Ook de bezoekers van de Geuzenmaand-activiteiten krijgen een expliciete uitnodiging hier aan deel te nemen.

Kick-off CultuurAanBod

Op dinsdag 9 april was de kick-off van de nieuwe website CultuurAanbod. Op deze website is het cultuuraanbod te vinden

Vacature: KADE40 zoekt twee leden voor de Raad van Toezicht

Bij Cultuurhuis KADE40 zijn per 1 juli 2024 en 1 januari 2025 vacatures voor Leden van de Raad van Toezicht

Opening Geuzenmaand expositie

Opening Geuzenmaand expositie Op 08-03 opende de Geuzenmaand expositie met het thema ”vrijheid onder druk”. Om dit thema te eren

De Kade40 nieuwsbrief

Ontvang regelmatig het laatste KADE40 nieuws in jouw mailbox.