Toneelvereniging Varia

Altijd al toneel willen spelen en durf jij jezelf ‘bloot’ te geven? Dat kan bij ons! Vind jij het leuk om met een groep enthousiaste spelers van verschillende leeftijden, van begin 20 tot voorbij de 60, te werken aan een voorstelling? Meld je dan aan!

 

In het kort


22-08-2022 - 03-07-2023
Maandag
19:30 - 22:30
Toneelvereniging Varia
Aantal lessen wekelijks

Over deze cursus

Altijd al toneel willen spelen en durf jij jezelf ‘bloot’ te geven? Dat kan bij ons! Vind jij het leuk om met een groep enthousiaste spelers van verschillende leeftijden, van begin 20 tot voorbij de 60, te werken aan een voorstelling? Meld je dan aan!

 

Repetitie voor een toneelstuk

Altijd al toneel willen spelen en durf jij jezelf ‘bloot’ te geven? Dat kan bij ons! Vind jij het leuk om met een groep enthousiaste spelers van verschillende leeftijden, van begin 20 tot voorbij de 60, te werken aan een voorstelling? Meld je dan aan via de mail of kijk op www.toneelverenigingvaria.nl.

Toneelspelen is een eigenschap of emotie van jezelf vergroten of verkleinen. We repeteren onder leiding van een regisseur die je uitdaagt om een rol in het toneelstuk te spelen, waarbij je karaktereigenschappen van jezelf moet vergroten of verkleinen. Je oefent samen met je tegenspeler(s) scènes en zet met elkaar een toneelstuk neer. Dus durf je jezelf bloot te geven voor een publiek van familie en (on)bekenden én zie je een uitdaging in het spelen met houding, emoties en stem? Dan zit je bij ons goed.
We werken het hele seizoen naar een voorstelling toe. Dat zorgt ervoor dat het (bijna) niet mogelijk is om je een rol te geven als je later in het seizoen aansluit. We geven je dan wel graag de gelegenheid om kennis te maken met de groep. Ook kun je invallen als er afwezigen zijn en bij de voorstelling kunnen we altijd extra handen gebruiken. Als je lid wilt worden, vragen we je om in juni/juli/september thuis een korte scène voor te bereiden voor een kleine auditie. Tijdens deze auditie geeft de regisseur aanwijzingen, zoals hij of zij dat ook doet tijdens de repetities. De auditie is ervoor zodat wij én jij kunnen zien of er een goede match is. Ervaring is hiervoor niet nodig.

Toneelvereniging Varia bestaat al behoorlijk lang. Op 8 januari 1873 is de vereniging in Vlaardingen opgericht met de naam: ‘Toneel- en Letterlievende Vereniging Varia’. Dat is een flinke mond vol. Dus tegenwoordig laten we het bij ‘Toneelvereniging Varia’ of ‘Varia’.  Sinds 1873 zijn er veel voorstellingen opgevoerd, van drama tot blijspel en van klucht tot thriller, alle genres zijn gespeeld.  We proberen met onze toneelstukken het publiek te verrassen, overdonderen en te vermaken.

Voor meer informatie en inschrijven kan je contact opnemen per mail via: info@toneelverenigingvaria.nl of bezoek je de website: www.toneelverenigingvaria.nl

 

Inschrijven

Er is geen inschrijformulier aanwezig.
Nieuw dansproject voor (ex) kankerpatiënten van start bij KADE40

‘Dance with your reflection’: een speciale danstraining voor (ex) kankerpatiënten start 8 mei. ‘Geïnspireerd op een onderzoek in vijf Europese


Opbrengst verkoopexpositie gedoneerd aan Parkinsonfonds

Paul Doest, onze vrijwilliger in de keramiekwerkplaats maakt ook zelf prachtige beelden. In januari organiseerden wij een verkoopexpositie van zijn


Splinter Chabot gast bij SCHRIJFDORST, koop hier je kaartje

Op zondagmiddag 16 april is het tijd voor alweer de derde editie van het Schrijfdorst Festival! Een co-productie van De


De Kade40 nieuwsbrief

Ontvang regelmatig het laatste KADE40 nieuws in jouw mailbox.