Toneelvereniging Varia

Altijd al toneel willen spelen en durf jij jezelf ‘bloot’ te geven? Dat kan bij ons! Vind jij het leuk om met een groep enthousiaste spelers van verschillende leeftijden, van begin 20 tot voorbij de 60, te werken aan een voorstelling? Meld je dan aan!

 

In het kort


22-08-2022 - 03-07-2023
Maandag
19:30 - 22:30
Toneelvereniging Varia
Aantal lessen wekelijks

Over deze cursus

Altijd al toneel willen spelen en durf jij jezelf ‘bloot’ te geven? Dat kan bij ons! Vind jij het leuk om met een groep enthousiaste spelers van verschillende leeftijden, van begin 20 tot voorbij de 60, te werken aan een voorstelling? Meld je dan aan!

 

Repetitie voor een toneelstuk

Altijd al toneel willen spelen en durf jij jezelf ‘bloot’ te geven? Dat kan bij ons! Vind jij het leuk om met een groep enthousiaste spelers van verschillende leeftijden, van begin 20 tot voorbij de 60, te werken aan een voorstelling? Meld je dan aan via de mail of kijk op www.toneelverenigingvaria.nl.

Toneelspelen is een eigenschap of emotie van jezelf vergroten of verkleinen. We repeteren onder leiding van een regisseur die je uitdaagt om een rol in het toneelstuk te spelen, waarbij je karaktereigenschappen van jezelf moet vergroten of verkleinen. Je oefent samen met je tegenspeler(s) scènes en zet met elkaar een toneelstuk neer. Dus durf je jezelf bloot te geven voor een publiek van familie en (on)bekenden én zie je een uitdaging in het spelen met houding, emoties en stem? Dan zit je bij ons goed.
We werken het hele seizoen naar een voorstelling toe. Dat zorgt ervoor dat het (bijna) niet mogelijk is om je een rol te geven als je later in het seizoen aansluit. We geven je dan wel graag de gelegenheid om kennis te maken met de groep. Ook kun je invallen als er afwezigen zijn en bij de voorstelling kunnen we altijd extra handen gebruiken. Als je lid wilt worden, vragen we je om in juni/juli/september thuis een korte scène voor te bereiden voor een kleine auditie. Tijdens deze auditie geeft de regisseur aanwijzingen, zoals hij of zij dat ook doet tijdens de repetities. De auditie is ervoor zodat wij én jij kunnen zien of er een goede match is. Ervaring is hiervoor niet nodig.

Toneelvereniging Varia bestaat al behoorlijk lang. Op 8 januari 1873 is de vereniging in Vlaardingen opgericht met de naam: ‘Toneel- en Letterlievende Vereniging Varia’. Dat is een flinke mond vol. Dus tegenwoordig laten we het bij ‘Toneelvereniging Varia’ of ‘Varia’.  Sinds 1873 zijn er veel voorstellingen opgevoerd, van drama tot blijspel en van klucht tot thriller, alle genres zijn gespeeld.  We proberen met onze toneelstukken het publiek te verrassen, overdonderen en te vermaken.

Voor meer informatie en inschrijven kan je contact opnemen per mail via: info@toneelverenigingvaria.nl of bezoek je de website: www.toneelverenigingvaria.nl

 

Inschrijven

Er is geen inschrijformulier aanwezig.
schrijfdorstfestival
Deadline Schrijfwedstrijd Schrijfdorst

KADE40 in Vlaardingen en De Schrijfschool in Rotterdam presenteren dé Schrijfwedstrijd voor een schoon of donkerder geweten, en met op


Verkoopexpositie Paul Doest voor Stichting ParkinsonFonds

Paul Doest is één van de vrijwilligers die voor KADE40 van onschatbare waarde zijn. Wekelijks is hij te vinden in


Boekpresentatie Hector zoekt zijn kleur groot succes!

Het kinderboek Hector zoekt zijn kleur, dat de liefde voor diversiteit viert, werd op 15 december gepresenteerd bij KADE40. Een


De Kade40 nieuwsbrief

Ontvang maandelijks het laatste KADE40 nieuws in jouw mailbox.