Meer informatie

Groene-tuin-sessies

 

Het centrum van Vlaardingen is versteend, met een te kort aan biodiversiteit en wateroverlast als gevolg. Jeroen Verhoeff en Jeroen Hooijmeijer, ookwel bekend als de ‘’Groene Jeroenen’’, helpen jou en je buren vooruit om je tuin groener, duurzamer, en mooier te maken. In twee gratis sessies leer jij alles over een groene tuin, en krijg je praktische tools om zelf aan de slag te gaan. Gemeente Vlaardingen is regerend kampioen NK Tegelwippen, en biedt samen met KADE40 deze gratis workshops aan om Vlaardingen nog groener te maken.

 

SESSIE1: 27-05 19:00 INSPIRATIE 

Op maandagavond 27 mei voorzien we je van alle benodigde inspiratie, inspirerende voorbeelden, en praktische informatie voor het vergroenen van je tuin. Zo vertellen de Groene Jeroenen je het een en ander over mogelijk subsidies, en leer je welke planten schaduw nodig hebben en welke niet.

SESSIE 2: 10-06 19:00 ONTWERP JE EIGEN TUIN

We gaan aan de slag! Met de informatie van sessie 1 gaan we aan de slag om je eigen tuin te (her)-ontwerpen. Je komt thuis met concrete plannen over hoe je je eigen tuin kan aanpakken. De Groene Jeroenen helpen je met het maken van een schaalmodel van je tuin, waardoor je direct ziet wat wel – en niet kan. 

Het focusgebied voor deze sessies ligt in het centrum van Vlaardingen, omgeving Dijklaan/Markgraaflaan. Woon je hier niet? Niet getreurd! Hoewel de sessies voorrang geven aan omgeving centrum, is iedereen met interesse welkom.

Inschrijven

  Kinderen en ouderen maken wijkkunst

  Kinderen en ouderen maken wijkkunst Ter ere van de Stadskaravaan in de wijk Holy op 8 juni zijn de kinderen

  Vlaardingen Regenboogstad organiseert de eerste Queer Collab

  Queer Collab #1:  Dit jaar organiseert Vlaardingen Regenboogstad een aantal Queer Collabs. Deze bijeenkomsten zijn er speciaal voor en door de

  Kick-off CultuurAanBod

  Op dinsdag 9 april was de kick-off van de nieuwe website CultuurAanbod. Op deze website is het cultuuraanbod te vinden

  De Kade40 nieuwsbrief

  Ontvang regelmatig het laatste KADE40 nieuws in jouw mailbox.