Cultuurschatten

Het receptieve onderdeel Cultuurschatten bestaat uit bezoeken aan Vlaardingse culturele instellingen en het kijken naar voorstellingen. De leerlingen bezoeken in hun schoolloopbaan minstens eenmaal alle deelnemende Vlaardingse culturele instellingen. Zij ervaren hoe het is om bijvoorbeeld in een theater te zijn, een bezoek te brengen aan een museum of een dansvoorstelling te zien.

IK DENK
GRAAG MEE!

Mail Barry Marré
barrymarre@kade40.nl

Podiumschatten

Dans voor groep 3
KADE40 is het centrum voor kunst- en cultuureducatie in Vlaardingen. In de knusse podiumzaal kunnen de kinderen van groep 3 genieten van een prachtige, educatieve dansvoorstelling.
Er kan ingeschreven worden voor een van onderstaande voorstellingen:
Dansparels – SALLY Dansgezelschap Maastricht of DADODANS – Papier 

Theater voor groep 4
In de Kleine Zaal van de Stadsgehoorzaal kijken de kinderen naar een voorstelling en er is de mogelijkheid om het theater ook achter de schermen te bekijken. Zo ontdekken zij wat een theater is en wat er allemaal voor en achter de schermen gebeurt.

Muziek voor groep 8
De Kroepoekfabriek is het poppodium van de regio waar groep 8 een voorstelling gaat bijwonen die wordt gepresenteerd in samenwerking met toffe, lokale artiesten. Interactie, muzikaliteit en plezier staat centraal tijdens deze show. Kom meemaken hoe het eraan toe gaat bij een écht poppodium.

Erfgoedschatten

Museumbezoek voor groep 5
Speciaal voor groep 5 van het basisonderwijs stelt Museum Vlaardingen een educatief lespakket samen met daarin lesmateriaal en verwerkingsopdrachten voorafgaande en/of na het bezoek aan de tentoonstelling. Wanneer de school een bezoek brengt aan het museum wordt de klas rondgeleid door de tentoonstelling, ontdekt hoe het vissersleven in de 19e en 20e eeuw aan de kust was, hoe een schilder werkt en leert kijken naar kunst en onder woorden brengen wat het voor hem/haar betekent.

Streekmuseum voor groep 7
Het Streekmuseum Jan Anderson biedt verschillende lessen. Bekijk de geschiedenis van Vlaardingen, bijvoorbeeld in de tijd van de oorlog of tijdens de overgang van visserij naar industrie.

Stads archief en Archeologie voor alle groepen

‘Historie zoekt jong geweld’

Overal om ons heen is erfgoed te vinden, ook in de buurt van jouw school. Vlaardingen telt tal van prachtige oude gebouwen en het stadsarchief bewaart de mooiste oude foto’s, prenten en docu- menten van deze pareltjes. Aan de hand van echte voorwerpen, leuke opdrachten, filmpjes, kaarten en foto’s gaan de leerlingen aan de slag met het verleden van hun stad. Dit kan in de school, in de wijk, in het stadsarchief of in het depot aan de Waalstraat

Filmschatten

Filmbezoek voor groep 6
De leerlingen kijken in filmtheater Het Zeepaard een bijzondere film met een inhoudelijke voorbereiding of nabespreking op school. Het filmtheater biedt ook filmeducatie op maat: workshops over film op school maar ook een filmbezoek op maat voor de groepen 3 tot en met 8 kan geregeld worden.

Start typing and press Enter to search