CODEkADE: Hét online Mediafestival

CODEkADE – Hét online mediafestival voor alle basisscholen in Vlaardingen!
Een samenwerking van KADE40 & KITE Educatie (Winaar van de Waterwegcultuurprijs)

Enige 1,5 meter tijd geleden, nodigde KADE40 Vlaardingse basischolen uit voor het Mediafestival CODEkADE bij KADE40.Vanwege de huidige maatregelen en de bekende gebeurtenissen rondom COVID-19 heeft KADE40 er alles aan gedaan om dit Mediafestival alsnog door te laten gaan, maar: volledig coronaproof. Er is gewerkt aan een online versie en er is goed nieuws: want door deze veranderingen is er nu genoeg plek voor álle groepen 7 & 8 van alle Vlaardingse Basisscholen.

CODEkADE is mediafestival dat plaats vindt in de klas. Een project vol technologie, kunst en geletterdheid. Tijdens CODEkADE wordt er gemaakt, gebouwd en geprogrammeerd door leerlingen van groep 7 en 8.  De leerlingen stappen uit de rol van gebruikers, maar gaan zelf aan de slag met het ontwerpen van de toekomst tijdens verschillende workshops en opdrachten.

Botsup
In de online game BotsUp leren kinderen met zelflerende algoritmen taken uit te voeren om inzicht te krijgen in de sterkte en zwakke punten van deze technologie. Heb jij het in je om een robottrainer te worden? Kennis maken met kunstmatige intelligentie.

Slimme stoffen
Leerlingen ontdekken hoe techniek geïntegreerd kan worden in kleding en stappen in de schoenen van een modeontwerper. Ze gaan aan de slag met techniek en stof en ontwerpen een heel bijzonder kledingstuk.

Codekunst
De leerlingen gaansamenwerken met de computer aan een kunstwerk. Door voorwerpen voor de camera te houden bepalen ze wat de computer moet tekenen. Maar dit doet hij natuurlijk niet zomaar, eerst wordt de code hiervoor programmeren met de visuele programmeertaal Scratch.

Tentoonstelling
Een echte kunsttentoonstelling in de gangen van het eigen schoolgebouw. De leerlingen volgen in tweetallen een speurtocht langs de kunstwerken en onderzoeken het werk van dichtbij door middel van Augmented Reality.

De deelnemende scholen starten vanaf week 46 met CODEkADE en hebben een maand de tijd om mee te doen.

Deelnemende klassen kunnen ook meedoen aan de wedstrijd: The Future Challenge.
Hoe ziet de toekomst eruit? Is deze rooskleurig of gaan we ten onder? Als klas ontwikkel je een eigen visie op de toekomst, en werken jullie deze uit in een eigen gekozen vorm. Knutselen, filmen zingen of schrijven. Maak als klas kans op een mooie prijs!

Start typing and press Enter to search