CMK

Cultuureducatie Met Kwaliteit

Deelregeling Cultuureducatie met Kwaliteit

De deelregeling Cultuureducatie met Kwaliteit is een vierjarige subsidie van het Fonds voor Cultuurparticipatie. Met deze regeling wil het Fonds het cultuuronderwijs in het primair onderwijs verbeteren. Scholen worden geprikkeld doorlopende leerlijnen te ontwikkelen, leerkrachten bij te scholen en contact te leggen met culturele instellingen in de regio. Culturele instellingen hebben de opdracht vraaggericht aanbod te ontwikkelen.

 

KADE40 en Stichting Mooi Werk

Op basis van een gezamenlijke aanvraag wordt Cultuureducatie met Kwaliteit in Schiedam en Vlaardingen sinds 2013 uitgevoerd door KADE40 en Stichting Mooi Werk onder de noemer CmKVS (Cultuureducatie met Kwaliteit Vlaardingen|Schiedam). CmKVS verzorgt bijscholing en advies op het gebied van cultuuronderwijs voor basisscholen. Ook zet het project in op versterken van de samenwerking tussen scholen en culturele instellingen. Dit alles met als doel om een doorgaande leerlijn cultuuronderwijs te borgen op de basisscholen. Actualiteit rondom CmKVS is te vinden via de website KADE40 voor Vlaardingen en in Schiedam op de website van Mooi Werk.

 

 

Deelnemende scholen in Vlaardingen en Schiedam

Op dit moment werken 17 scholen onder begeleiding van CmKVS aan de borging van een doorgaande leerlijn cultuuronderwijs in het curriculum. In Vlaardingen zetten zich de volgende scholen daarvoor in: IKC Prins Willem Alexander, IKC Ambacht, IKC De Ark, ‘t Palet Holy, IKC ‘t Palet Centrum, IKC het Breinpaleis, OBS de Klimop en Jenaplanschool Vlaardingen. In Schiedam zijn de volgende scholen actief met Cultuureducatie met Kwaliteit: OBS De Taaltuin, SO Gelinckschool, IBS Ababil, OBS De Peperklip, BS Loep, OBS De Singel, St. Willibrordusschool, St. Bernardusschool, OBS De Klinker, IBS El Furkan, OBS De Violier en OBS Het Kleurrijk.

 

Lees hier het interview dat Sylvia Hagers (directeur KADE40) had met LKCA (Kennisinstituut Cultuureducatie) over de groei van aandacht voor het cultuuronderwijs.

 

Contact Schiedam

Erik van Duijvenbode: erik@stichtingmooiwerk.nl

Projectleider CmKVS bij Mooi Werk

 

Contact Vlaardingen

Anouk Tjokrojoso – van der Vlies: anoukvandervlies@kade40.nl

Onderwijs consulent CmKVS bij KADE40

 

 

Stuurgroep CmKVS

 

Sylvia Hagers (KADE40)

Eli van Toledo (Gemeente Vlaardingen)

Erik van Duijvenbode (Mooi Werk)

Swati Sengupta (Gemeente Schiedam)

Verolique Jacobse (Kunstgebouw)

Start typing and press Enter to search