Cultuureducatie
Met Kwaliteit

De deelregeling Cultuureducatie met Kwaliteit is een vierjarige subsidie van het Fonds voor Cultuurparticipatie. Met deze regeling wil het Fonds het cultuuronderwijs in het primair onderwijs verbeteren. Scholen worden geprikkeld doorlopende leerlijnen te ontwikkelen, leerkrachten bij te scholen en contact te leggen met culturele instellingen in de regio. Culturele instellingen hebben de opdracht vraaggericht aanbod te ontwikkelen.

Ik denk
graag mee!

Mail Anouk van der Vlies
anoukvandervlies@kade40.nl

KADE40 en Stichting Mooi Werk

Op basis van een gezamenlijke aanvraag wordt Cultuureducatie met Kwaliteit in Schiedam en Vlaardingen sinds 2013 uitgevoerd door KADE40 en Stichting Mooi Werk onder de noemer CmKVS (Cultuureducatie met Kwaliteit Vlaardingen|Schiedam). CmKVS verzorgt bijscholing en advies op het gebied van cultuuronderwijs voor basisscholen. Ook zet het project in op versterken van de samenwerking tussen scholen en culturele instellingen. Dit alles met als doel om een doorgaande leerlijn cultuuronderwijs te borgen op de basisscholen. Actualiteit rondom CmKVS is te vinden via de website KADE40 voor Vlaardingen en in Schiedam op de website van Mooi Werk.

De projecten die eerder hebben plaatsgevonden zijn te vinden op de site www.cmkvs.nl

Lees hier het interview dat Sylvia Hagers (directeur KADE40) had met LKCA (Kennisinstituut Cultuureducatie) over de groei van aandacht voor het cultuuronderwijs.

Contact Vlaardingen

Anouk Tjokrojoso – van der Vlies: anoukvandervlies@kade40.nl

Onderwijs consulent CmKVS bij KADE40

Contact Schiedam

Erik van Duijvenbode: erik@stichtingmooiwerk.nl

Projectleider CmKVS bij Mooi Werk

Stuurgroep CmKVS

Sylvia Hagers (KADE40)

Brigitte Bot (Gemeente Vlaardingen)

Erik van Duijvenbode (Mooi Werk)

Swati Sengupta (Gemeente Schiedam)

Verolique Jacobse (Kunstgebouw)

Start typing and press Enter to search