Cultuureducatie
Met Kwaliteit

De deelregeling Cultuureducatie met Kwaliteit is een vierjarige subsidie van het Fonds voor Cultuurparticipatie. Met deze regeling wil het Fonds het cultuuronderwijs in het primair onderwijs verbeteren. Scholen worden geprikkeld doorlopende leerlijnen te ontwikkelen, leerkrachten bij te scholen en contact te leggen met culturele instellingen in de regio. Culturele instellingen hebben de opdracht vraaggericht aanbod te ontwikkelen.

Ik denk
graag mee!

Mail Anouk van der Vlies
anoukvandervlies@kade40.nl

CMK3

In CMK1 en CMK2 heeft KADE40 en de gemeente Vlaardingen samengewerkt met MooiWerk en de Gemeente Schiedam. In juli 2021 is de periode van CMK3 gestart en gaan beide gemeente dit los van elkaar uitvoeren. De plannen van beide gemeenten staan nu zo stevig dat ze dit zelf kunnen gaan doen. De gemeente legt de coördinatie en uitvoering van het CMK3 plan bij KADE40 met als projectcoördinator Anouk Tjokrojoso – van der Vlies, werkzaam als onderwijs consulent in dienst bij KADE40.

Samen met Barry Marré (projectcoördinator Onderwijs), Sylvia Hagers (directeur KADE40), Brigitte Bot (senior accounthouder Kunst & Cultuur, gemeente Vlaardingen) en Andrea Knols (projectcoördinator vanuit het Kunstgebouw) vormen zij een team die zich inzetten voor CMK.

De projecten die eerder hebben plaatsgevonden tijdens CMK1 en CMK2 zijn te vinden op de site www.cmkvs.nl

 

Lees hier het interview dat Sylvia Hagers (directeur KADE40) en Anouk Tjokrojoso – van der Vlies hadden met LKCA (Kennisinstituut Cultuureducatie) over de groei van aandacht voor het cultuuronderwijs.

Start typing and press Enter to search