Muziek met peuters  

Samen met je peuter zingen en spelen met muziek, dát is wat we doen in de cursus “Muziek met peuters”

We gebruiken hierbij allerlei verschillende muziekinstrumenten en andere materialen, zoals trommels, ritmestokjes, schudeitjes, klankstaven, danssjaaltjes, knuffels, emmertjes etc. Én natuurlijk bewegen we heel veel, want zo leren kinderen het best. Samen plezier maken staat voorop. Niet alleen gezellig maar zeker ook quality-time voor ouder en kind! De lessen hebben een vaste structuur waarbij er ook veel herhaald wordt, want dat vinden kinderen heerlijk!

Je hoeft als (groot)ouder/verzorger zelf geen muzikale ervaring te hebben en je krijgt heel veel ideeën aangereikt om thuis met je kind verder te spelen. Er worden nieuwe liedjes gezongen én er zijn vast ook liedjes bij die je zelf nog kent van ‘vroeger’. Je krijgt de liedjes allemaal mee naar huis.

 

De oorspronkelijke naam van deze cursus is “Muziek op Schoot”. Peuters zitten uiteraard niet de hele tijd bij je op schoot in de lessen, maar tijdens de muziekles is er wel nauw contact tussen (groot)ouder/verzorger en het kind. We doen heel veel activiteiten en spelletjes waarbij je kind samen met jou kan bewegen en experimenteren. Het is dan ook zeker de bedoeling dat jij heel actief meedoet.

Door met elkaar te zingen, luisteren, dansen en muziek te maken stimuleren we niet alleen de muzikale ontwikkeling van je kind, maar ook andere ontwikkelingsgebieden zoals bijvoorbeeld de motoriek, taal en de sociale ontwikkeling.

Tijdens de inlooptijd van de les mogen de kinderen even vrij spelen en kunnen de ouders elkaar ontmoeten

Ine is op dit moment nog niet helemaal klaar met de opleiding. Dit houdt in dat zij  enkele keren(delen van) de les zal moeten vastleggen op film. Deze opnames worden alleen voor de opleiding gebruikt en zullen nooit zonder toestemming van de betrokkenen worden gedeeld op social media.

praktische info

 

Titel                       Muziek met Peuters

Dag                       vrijdag

Starttijd                  2-3 jaar 09:30u                 3-4 jaar 10:30u

Eindtijd                   2-3 jaar 10:15u                 3-4 jaar 11:15u

Startdatum             11 maart 2022

Aantal lessen           6 lessen

Einddatum               22 april

Prijs                       52 euro

maart 11 @ 09:30 — april 22 @ 10:15
09:30 — 10:15 (1008h 45′)

Ine van Egdom

Schrijf je nu in!

Start typing and press Enter to search