De cursus Keramische Handvorming is toegankelijk voor zowel beginners als gevorderden.

In de lessen ga je aan de slag met een aantal basistechnieken waarmee men tot keramische beelden kan komen. Je kunt leren met de hand opbouwen, met platen opbouwen, gietklei in een mal gieten en eventueel draaien op een draaischijf. Met een goede techniek in de hand, krijg je de vrijheid om zelf zijn vorm te ontwikkelen. Daarnaast is er aandacht voor hoe men een huid kan bewerken.

In de loop van de cursus kan er – in overleg met de groep en de docent – ook nog uitgebreid aandacht geschonken worden aan diverse decoratie technieken, zoals sgrafitto, uitsparen met latex, uitwassen om schellak, monoprinten met engobes enzovoorts. Aan de hand van opdrachten kan men zich ontwikkelen op het gebied van beeldvorming en verbeelding.

Docente Margarita van der Velden is gespecialiseerd in diverse decoratie technieken, zoals schilderen met kwastglazuren.
Voor nieuwsgierigen is er de mogelijkheid om te werken met verschillende kleur pigmenten die door verschillende klei soorten verwerkt kan worden.
Ter afsluiting van de cursus wordt de mogelijkheid geboden tot een dag raku stoken. De kosten hiervoor worden apart berekend, ook stookkosten en materialen zijn exclusief.

Voor meer informatie over de verschillende mogelijkheden, neem je contact op met de docente

januari 5 @ 12:30 — mei 18 @ 15:00
12:30 — 15:00 (3194h 30′)

Docent Margarita van der Velden

Schrijf je nu in

Start typing and press Enter to search