Ambacht

Dit oude ambacht biedt veel moderne mogelijkheden. Je maakt kennis met technieken als boetseren, handvormen, opbouwen met platen klei; decoreren en beschilderen met engobes, majolica, clay bright en glazuren. Je leert figuratief en abstract, decoratief vormgeven. Vazen en schalen opbouwen, en beelden maken.

 

Individuele begeleiding

De individuele ontwikkeling en begeleiding van de cursist staat voorop. Barendregt helpt je met beslissingen nemen over je ontwerp en bij de voortgang en realisatie van je werk. Met opdrachten brengt ze je op nieuwe ideeën. Door het werken met klei merk je ook dat je tot rust komt, je dromen verbeeldt en dat er iets moois uit je handen ontstaat. Ook al vertelt deze vakdocent je af en toe iets over de kunstgeschiedenis, het gaat om jouw wereld, jouw verbeelding en fantasie.

Door de individuele begeleiding is deze cursus geschikt voor beginners én voor gevorderden.

 

Materialen

Klei en klein keramiekgereedschap zijn te koop op de leslocatie. Glazuren en grondstoffen voor decoratietechnieken worden in overleg door de cursisten naar eigen smaak aangeschaft. Je werk wordt gestookt in een keramiekoven. De kosten daarvoor worden berekend per kilo.

Excursie
Ter inspiratie organiseert Tanneke tijdens de cursus ook een keramiek excursie. Kosten daarvoor in overleg.

 

Raku

Bij voldoende belangstelling organiseert zij voor de cursisten een extra les raku stoken. Kosten daarvoor in overleg.

Voor verdere vragen over de cursus neem je contact op met de Tanneke Barendregt. Dit kan per mail: tannekebarendregt@hetnet.nl

september 15 @ 19:30 — april 6 @ 22:00
19:30 — 22:00 (4874h 30′)

Docent Tanneke Barendregt

Schrijf je nu in

Start typing and press Enter to search